Pierenpap (of is het pierepap ? :-)

Pierenpap (of is het pierepap ? :-)

Bereidingstijd: 
0 minuten

Voorbereiding:

Geen voorbereiding nodig want wordt warm gegeten.

Bereiding:

Opmerking: we gebruiken 1Lperzakje vanillepudding (normaal gezien 0,75L per zakje) want dat maakt de puddingwat dunner (is ook nodig voor de macaroni). Verder is de bereiding zoals gewone warme vanillepudding.

14 L melk aan de kook brengen.Halverwege de kooktijdde gebroken macaroni toevoegen

Ondertussen de 14 zakjes vanillepudding in koude melk (= een deel van de 14 L) oplossen(handigste is telkens één zakje in een beetje melk oplossen en tijdelijk in een kleinde kookpot gieten, dus niet alle zakjes in één keer want anders krijg je het niet goed opgelost) en toevoegen aan de melk als deze kookt (goed roeren, anders …)

1 kilo suiker op het einde van de kooktijd bijvoegen, het vuur afzetten en de pudding in de kookpot laten. Uitschenken in kommetjes vlak voor het nuttigen (temperatuur is een beetje zoeken, lauw-warm vinden ze ideaal).

Smakelijk

Organisatie
Chiro Keten Lint
Aantal personen: 
80
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
14
zakje
vanillepuddingpoeder
14
liter
melk
1
kg
suiker
1
kg
gebroken macaroni
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • glazen potjes
  • houten lepel
  • kookpot
  • lepel
  • pollepel