Chocomousse

Chocomousse

Bereidingstijd: 
60 minuten

Bereiding:

de eieren scheiden ( wit /geel )

de chocolade smelten au bain marie

het eiwit samen met de suiker stijf kloppen

de gesmolten chocolade mengen met het eigeel en geleidelijk ook het eiwit toevoegen

alles goed mengen

de gelatineblaadjes laten weken in koud water ( 5 min ) uitsnijpen en met 500ml van het mengsel voegen ; dit mengsel opwarmen zodat de gelatine smelt ; dan zo vlug mogelijk met de rest van de chocolademousse mengen onder voortdurend roeren.

Verdeel in kleine potjes en in koelkast plaatsen.

het gebruik van gelatine garandeert het opstijven van de chocolademousse .

Organisatie
Chiro Elckerlyc Tielt
Aantal personen: 
60
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
eetlepel
kristalsuiker
3
blaadje
gelatine
2
kg
fondant chocolade
90
- nvt -
eieren
Materiaal
  • mixer
  • magnetron
  • kookpot
  • handklopper
  • grote kom
  • braadslede