September 2013

September 2013

Maand
september, 2013

September is een oogstmaand. Naast de bladeren vallen ook de appels en peren van de bomen. Noten mogen uit de bomen worden geschud en de laatste zomergroenten kunnen nog met een gerust geweten opgegeten worden. De laatste zomerdagen zorgen voor een postvakantie effect boordevol salades, laatste barbecues en fruitsalades. Smullen maar!

(Het kampmenu wordt elke maand evenwichtig samengesteld door Velt vzw)

TijdstipRecept
Ontbijt

Warme appelschijven met cruesli

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:Snij de appels in vier, verwijder het klokhuis en snij dan in schijfjes. Verhit de olie en bak de appels op een matig vuur goudbruin. Bestrooi ze met kaneel. Leg op elk bord enkele...
Middagmaal

Salade van boontjes met tomaat

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bereiding:was de sla en verdeel de bladeren in kleine stukken schik hierop de boontjes breng hierop de tomaten in kleine blokjes gesneden versier de schotel met de in partjes gesneden...
Vieruurtje

Wortelcake

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Voorbereiding:

- Rasp de wortelen en de knolselder en meng er het citroensap onder.
- Strijk de cakevorm goed in met de boter.

Avondmaal

Provençaalse soep

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Bereiding:

Snipper de ui. Snijd de courgettes in plakjes en de paprika’s in dunne reepjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.

Avondmaal

Kampkip met bloemkool en gebakken aardappelen

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Voorbereiding:

- Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar in licht gezouten water gedurende ± 35 min. Giet af en zet opzij.
- Snij de bloemkolen in roosjes en de kerstomaatjes in 2...

Avondmaal

Perzikensmoothie

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Voorbereiding:

 Laat de perziken uitlekken.

Vijfde maaltijd

Italiaanse pizza

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Voorbereiding:

 Snij de gekookte ham in fijne reepjes