November 2015

November 2015

Maand
november, 2015

Vakantie! Tijdens een herfstkamp moeten dat pannenkoeken zijn als welverdiend ontbijt! ‘s Middags smaakt een paddestoelensoepje met een frisse groentensalade naar de oogst van dit seizoen.

We kunnen de extra vitamines gebruiken nu de winter eraan komt. Zoek een boomgaard in de buurt voor de lekkere kaneelappeltjes met muesli. ‘s Avonds genieten we van een hartverwarmende pasta en na de spooktocht volgt een loempiafestijn. Boeeoeoeooeoe!

Het kampmenu wordt elke maand evenwichtig samengesteld door Velt vzw.

TijdstipRecept
Ontbijt

Boekweitpannenkoeken

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:

1. Zeef de bloem en het boekweitmeel en maak in het midden een kuiltje.
2. Los de gist in een kop warme melk op en giet dit in het kuiltje.
3. Meng even met de bloem en...

Middagmaal

Najaarsgroentesalade

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Rasp de groenten en snij de komkommer in hele kleine stukjes. Hak de peterselie fijn. Bereiding:

Meng alle ingrediënten en voeg kruiden toe naar smaak.

Middagmaal

Paddestoelensoep

Organisatie: 
Jeugd Rode Kruis Harelbeke
Bereiding:snijd de ui en de (bos)paddestoelen in kleine stukjesverhit de boterbak de (bos)paddestoelen en de ui op een matig vuur gedurende 10 minutenbreng op smaak met peper en zoutbestrooi met de...
Vieruurtje

Warme appels met kaneel en muesli

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:

1. Neem een grote kom waar minstens 800 g yoghurt in past, doe de yoghurt erin.
2. Was de appels en schil ze met de dunschiller. Snij de geschilde appels in 4 en haal het klokhuis...

Avondmaal

Pasta Napolitane

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Snijd de uien en de look fijn en fruit ze op een zacht vuur. Snijd de wortels in kleine blokjes en voeg ze bij de gefruite ui en look. Ruik eens even aan de pan: heerlijk! Bereiding:...
Vijfde maaltijd

Loempia

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:

1. Reinig en was de groenten.
2. Van de prei neem je enkel het witte deel. Rasp de wortelen, snipper de prei of witte kool fijn.
3. Hak het teentje knoflook en de ui fijn....