Kampmenu Mei 2017

Kampmenu Mei 2017

Maand
mei, 2017

In mei legt elke vogel een ei dus geen betere reden om deze maand te starten met een stevig ontbijt van scrambled eggs. Avonturiers op kamp hebben een goed ontbijt nodig om de dag goed te kunnen starten. Als middagmaal zijn er weer heerlijke vegetarische smosjes die de lente in ons lichaam brengen. De bloemkoolcurry is een vegetarische variant op kip-kerrie, milieuvriendelijk  en heel lekker. Dit beleg en de erwtenpesto kunnen we eigenhandig maken, het is niet moeilijk en smaakt nadien des te beter. Als tussendoortje een lekkere wortelcake. Wortelen zijn het hele jaar door beschikbaar en zijn zeer veelzijdig in de keuken. Wortelen op zich zijn redelijk zoet van smaak dus ideaal om ze als hoofdingrediënt van een cake te gebruiken. ‘S avonds smullen we wederom van verse doperwtjes, nu ze vers te krijgen zijn, kunnen we ze niet links laten liggen! We sluiten de dag af met een lekkere pudding zodat we rustig kunnen slapen.

TijdstipRecept
Ontbijt

Vegetarische scrambled eggs met volkorenbrood

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:Neem het blok kaas, snij op een snijplankje met een mesje de korsten eraf (1 mm) en snij de kaas in blokjes van 1 cm op 1 cm. Neem de eieren, tik ze even tegen een scherpe rand van de...
Middagmaal

Bloemkoolcurry

Bereiding:

Stoom de bloemkool beetgaar.

Middagmaal

Erwtjesbeleg

Bereiding:

Kook de erwten.

Middagmaal

Rechthoekig brood

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Voorbereiding:

Brooddeeg
- Maak zelf een meelsamenstelling (gebruik volkorenmeel, tarwebloem, eventueel zonnebloempitten).
- Voeg per 250 g meel 30 g melkpoeder, 2 theelepels bakpoeder...

Tussendoortje

Wortelcake

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Voorbereiding:

- Rasp de wortelen en de knolselder en meng er het citroensap onder.
- Strijk de cakevorm goed in met de boter.

Avondmaal

Wortelen en erwtjes

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:Was en snijd de wortelen in kleine dobbelsteentjes. Kook de wortelen en de erwten apart in licht gezouten water, totdat ze beetgaar zijn. Stoof ze samen met de fijn gesneden ajuin en breng...
Avondmaal

Haverburgers met worteltjes

Organisatie: 
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Voorbereiding:Laat de haver 5 minuten weken in 4 kopjes water. Rasp de wortels fijn, snij de ui fijn en stoof ze aan.
Bereiding:Meng alle ingrediënten en voeg kruiden naar smaak toe. vorm met...
Avondmaal

Aardappelpuree

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Voorbereiding:Aardappelen schillen, gaar koken en afgieten. Bereiding:

Pureer de aardappelen door de draaizeef of met een stamper.

Vijfde maaltijd

Verfrissende pudding

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:Giet de melk in de kookpan maar hou ongeveer 100 ml over in de maatbeker. Breng de melk in de kookpan aan de kook. Los het puddingpoeder op in de resterende melk in de maatbeker...