Rechthoekig brood

Rechthoekig brood

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

Brooddeeg
- Maak zelf een meelsamenstelling (gebruik volkorenmeel, tarwebloem, eventueel zonnebloempitten).
- Voeg per 250 g meel 30 g melkpoeder, 2 theelepels bakpoeder en een snuifje zout toe. Deze mix kan je verpakken en meenemen.
- Om het deeg te maken voeg je bij 250g meel ongeveer 1½ dl water en een scheutje olie. Alles goed kneden tot je een bol krijgt die goed samenhangt.

Bereiding:

- Maak deeg, plaats het deeg in een rechthoekige gamel en leg de andere gamel omgekeerd over het deeg, zodat het een gesloten geheel vormt.
- Bak je brood. Als je de onderste gamel in een pot plaatst met wat zand erin, heb je de minste kans op een zwartgeblakerde broodkorst.

Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
1
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
250
gram
meel
30
gram
melkpoeder
2
koffielepel
bakpoeder
1
snuifje
zout
2
dl
water
1
scheutje
olie
Materiaal
  • zand
  • houtvuur
  • 2 gamellen
  • 1 grote kookpot