Zoeken

Fruitwagentje

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Spoel de aardbeien Haal de topjes van de kiwi en snij de kiwi in vier (dikke) schijfjes, de schil mag aan de kiwi blijven Leg de banaan horizontaal zodat de top naar boven wijst Prik er verticaal een tandenstoker in en plaats daar een...

Fruitsla

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Snijd het fruit in kleine stukjes en meng alles onder elkaar. Breng het sinaasappelsap aan de kook, bind met de vanillebloem en laat afkoelen. Meng onder het fruit en zet in de koelkast.

Pap dikkendas

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Doe de platte kaas in een grote ketel. Voeg vervolgens het sinaasappelsap, de suiker en de vanillesuiker toe. Snij de bananen in schijfjes en voeg bij de kaas. Scheid het wit van de eieren en klop dit stevig op. Lepel dit opgeklopte eiwit...

Fruitontbijt

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Rooster de pitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur. Snij de muntblaadjes in dunne reepjes. Snij de geschilde kiwi en de appels (met de schil) in stukjes. Halveer en ontpit de druiven indien je dat wenst. Meng fruit,...

Vruchten met muesli en yoghurt

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Pel de noten en hak ze eventueel fijn. Snij de perziken in schijfjes. Meng alle ingrediënten. Tip: Leg de noten in een handdoek en sla er met een hard voorwerp op, zo krijg je ze eenvoudig fijner. Variant: wil je dit recept serveren in de...

Vruchten met muesli en yoghurt

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Variant: wil je dit recept serveren in de herfst of in de winter? Kies dan voor appels en peren. Raadpleeg de fruitkalender die je in deze map vind voor het aanbod per seizoen.

Havervlokkenpap

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Breng vlokken en melk zachtjes aan de kook. Laat gaar worden op een zacht vuur (kooktijd 20 minuten). Roer af en toe. Roer de krenten en honing of rietsuiker door de gare pap. Serveer warm of koud. Variant: deze pap kan je ook bereiden...

Groentespiesjes

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Groentespiesjes op een halve kool, komkommer of watermeloen geprikt, zijn een leuke blikvanger. Je kunt er een aantal dipsausjes bij geven (zie bij koude sauzen). Snijd de groenten in hapklare stukjes. Of nog mooier: steek figuurtjes uit...

Fruitspiesjes met kwarksaus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Snijd het fruit in hapklare stukjes en rijg het aan de houten stokjes. Maak de fruitspiesjes kort voor het serveren of leg ze in een lage schaal in wat vruchtensap zodat ze hun kleur behouden. Klop de room stijf. Meng kwark, room en...

Tomaatjes met wilde kruidenkwark

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Voor de kruiden: bieslook, kervel, roomse kervel, peterselie, citroenmelisse, tuinkers, dille, Oost–Indische kers, zuring, daslook, look–zonder–look, zevenblad, kleine veldkers,... Gebruik de kruiden die je kunt vinden (in de winkel, in...

Pagina's