Zoeken

Pannenkoekjes of flensjes

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Goed voor ongeveer 40 flensjes. Dunne pannenkoekjes worden ook wel ‘flensjes' genoemd. Het beslag mag vloeibaarder zijn dan bij stevige pannenkoeken. Klop de eieren los en voeg het meel, eventueel het wijnsteenbakpoeder, de melk en het...

Klakoars

Bereidingstijd: 
10 minuten
Bereiding: Kluts de eieren in de melk samen met de suiker tot een homogene massa. Drenk de sneetjes brood erin. Bak de sneetjes in de bakboter goudbruin. Lekker met kaneel en/of poedersuiker. Kan evengoed met confituur. Smulpapen en zoetbekken eten...

Oudbroodpannekoeken

Bereidingstijd: 
70 minuten
Voorbereiding: oud brood fijn maken - melk bijvoegen -mixen - enkele eitjes, suiker en vanillebloem toevoegen en mixen tot je een homogeen deeg krijgt Bereiding: Pannekoekjes bakken in de pan: Boter smelten en deeg in de pan doen. De pannekoekjes...

Loempia

Bereidingstijd: 
45 minuten
Bereiding: 1. Reinig en was de groenten. 2. Van de prei neem je enkel het witte deel. Rasp de wortelen, snipper de prei of witte kool fijn. 3. Hak het teentje knoflook en de ui fijn. 4. Verhit de olie in de wok. 5. Roerbak de ui en het teentje...

Boekweitpannenkoek

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Doe de bloem en het meel in een grote kom Maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren in Roer van binnen naar buiten toe Doe er beetje bij beetje de melk bij, klop flink tot de deeg mooi glad is Verhit vetstof in een pan en bak...

Pannenkoeken

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Doe de bloem in een grote kom Maak een kuiltje in de bloem en doe er de eieren en de suiker in Roer van binnen naar buiten toe en doe er beetje bij beetje de melk bij Klop flink tot het deeg mooi glad is Verhit vetstof in een pan en bak...

Wortelcake

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: - Rasp de wortelen en de knolselder en meng er het citroensap onder. - Strijk de cakevorm goed in met de boter. Bereiding: + 45 min. in de oven 1. Klop de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa (u moet 2 tot 3 x meer...

Gevulde pannenkoeken met chocolademascarpone

Bereidingstijd: 
25 minuten
Voorbereiding: - Maak het pannenkoekendeeg: mix de bloem met 3/5 van de eieren, de melk, 3/5 van de gewone suiker en de vanillesuiker. Zorg ervoor dat het beslag vloeibaar is. Dek de kom af met een vochtige doek en laat minstens 1 uur rusten op...