Zoeken

Pannenkoekjes of flensjes

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Goed voor ongeveer 40 flensjes. Dunne pannenkoekjes worden ook wel ‘flensjes' genoemd. Het beslag mag vloeibaarder zijn dan bij stevige pannenkoeken. Klop de eieren los en voeg het meel, eventueel het wijnsteenbakpoeder, de melk en het...

Verloren brood

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Meng de eieren, suiker en melk in een kom. Doop de sneden brood in dit mengsel. Smelt de boter in de pan en bak hierin de sneden goudbruin. Beleg met suiker, jam of stroop. Variant: hartige wentelteefjes. Laat de suiker weg en doe er...

Klakoars

Bereidingstijd: 
10 minuten
Bereiding: Kluts de eieren in de melk samen met de suiker tot een homogene massa. Drenk de sneetjes brood erin. Bak de sneetjes in de bakboter goudbruin. Lekker met kaneel en/of poedersuiker. Kan evengoed met confituur. Smulpapen en zoetbekken eten...

Boekweitpannenkoeken

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Zeef de bloem en het boekweitmeel en maak in het midden een kuiltje. 2. Los de gist in een kop warme melk op en giet dit in het kuiltje. 3. Meng even met de bloem en strooi het zout erbij. 4. Giet er vervolgens de melk en het water bij...

Omelet

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: De eieren flink loskloppen met melk, peper en zout bakken in hete vetstof Variatie: groene kruidenomelet met ajuin, peterselie, bieslook en kervel tomatenomelet; de tomaat eerst even bakken, daarna overgieten met losgeklopt ei kaasomelet...

Gewonnen brood

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: klop de eieren los in een kommetje en doe er de melk bij en 1 lepel suiker dompel het brood onder in het melk- en eimengsel en laat het brood mooi bruin bakken in een pan dien op met suiker Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik , het...