Spirelli met koude groenten en tv-worstjes

Spirelli met koude groenten en tv-worstjes

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

snij de komkommer en de wortels in kleinen teerlingen,

de wortels in een beetje zout water blancheren zodat ze beetgaar zijn,

de erwtjes ook even in gezouten water beetgaar koken,

de tomaten in stukken snijden

Bereiding:

breng water aan de kook in een ruime kookpot voor de pasta, tuinkruidenboullionblokjes en een scheut olijfolie erbij.

als water kookt pasta toevoegen en regelmatig omroeren tot de pasta beetgaar is,

bij een grote hoeveelheid juist voor beetgaar afgieten (in maasa zwellen ze nog bij het afkoelen).

de pasta afgieten en daarna een goede scheut olijfolie onder roeren,

(wij laten die meestal afkoelen in een grote bakplaat, gaat sneller)

als alle ingrediënten zijn afgekoeld alles in een grote pot onder elkaar mengen, gaat best met de handen, dan doe je minder groenten en pasta stuk.

terwijl je mengt ook de mayonaise, ketchup, peper en zout toevoegen

Organisatie
Chiro Elckerlyc Nijlen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
spirelli
1
kg
verse tomaten
1
- nvt -
komkommer
1
kg
wortelen
1
kg
diepvries erwtjes
2
blik
frankfurter worsten
potten tv-worsten van aldi ofzo
0
- nvt -
mayonaise
0
- nvt -
tomatenketchup
0
- nvt -
olijfolie
0
naar smaak
tuinkruidenboullionblokjes
0
naar smaak
peoer en zout
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • braadslede
  • grote kom
  • messen
  • schilmesje
  • snijplank