Rode Kool

Rode Kool

Bereidingstijd: 
150 minuten

Bereiding:

  • verwijder de buitenste blaren van de rode kool en snij de kool in fijne reepjes
  • spoel de kool en laat uitlekken
  • stoof de ui in de vetstof, doe er de kool, azijn en water bij
  • laat 30 minuten stoven
  • doe er de geschilde en in stukken gesneden appel bij en laat op een zacht vuur stoven gedurende 1 tot 2 uur
  • als de kool gaar is doe je er de suiker bij en roer flink om alles goed te mengen


Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
- nvt -
rode kool
50
gram
vetstof
1
- nvt -
fijngehakte ajuin
1
eetlepel
azijn
3
eetlepel
water
1
kg
stoofappels
100
gram
suiker
Materiaal
  • snijplank
  • 1 grote kookpot