December 2012

December 2012

Maand
december, 2012

De winter is nu goed begonnen, tijd voor stevige en gezonde kost. In de winter is het aanbod aan fruit zeer beperkt en qua groenten zijn het voornamelijk koolsoorten, knollen en wortelsoorten die ons voorgeschoteld worden. Witte kool hoeft niet altijd vergezeld te worden van bechamelsaus, je kunt ook een pittige koolsla maken. Heerlijk bij een hartig gerecht zoals een (biologische) hamburger.

(Het kampmenu wordt elke maand evenwichtig samengesteld door Velt vzw)

TijdstipRecept
Ontbijt

Meergranenboterham met gebakken kaneelappeltjes

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Voorbereiding:

Schil de appels en doe met de appelboor het klokhuis uit de appel.

Middagmaal

Spaghettislaatje

Organisatie: 
Jeugd Rode Kruis Harelbeke
Bereiding:spaghettibreek de spaghettikook in veel waterspoel daarna met koud water tot de spaghetti niet meer kleeftlaat goed uitlekkengarnituursnijd de ham in dobbelsteentjessnipper de ui zeer...
Vieruurtje

Zelfgemaakte broodpudding

Organisatie: 
Chiro Nele Ardooie
Bereiding:

Doe het brood in kleine stukken. Warm de melk op met de suiker juist tot onder het kookpunt. Giet dit over het brood en laat enkele minuten weken. Plet het geweekt brood met een vork of...

Avondmaal

Groentesoep

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:

1. Verwijder de blaadjes van de selderstelen en was de stelen grondig. Snij vervolgens de selderstelen eerst in de lengte 2 tot 3 keer in en vervolgens in stukjes van ongeveer 0,3 cm....

Avondmaal

Hamburger Dakoena

Organisatie: 
Chiro Waarschoot
Bereiding:

- sjalotjes, rode paprika, chapelure, ei, peper, zout en curry mengen met gehakt en hamburgers van maken

Avondmaal

Griesmeelpudding

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bereiding: Laat de melk koken Strooi het griesmeel in de kokende melk onder voortdurend roeren, laat 15 minuten koken Doe de suiker en eventueel de rozijnen erbij Verdeel in potjes en...
Vijfde maaltijd

Loempia

Organisatie: 
Provinciale Jeugddienst Limburg
Bereiding:

1. Reinig en was de groenten.
2. Van de prei neem je enkel het witte deel. Rasp de wortelen, snipper de prei of witte kool fijn.
3. Hak het teentje knoflook en de ui fijn....