Zoeken

Kleurrijk fruitslaatje met honing

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: - Schil de ananassen en snij in de lengte in 6 lange repen. Verwijder de harde kern en snij in gelijke driehoekjes. - Verwijder de schil van de watermeloen en snij het vruchtvlees in gelijke driehoekjes. - Snipper de muntblaadjes fi...

Warme chocopannenkoekjes

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: - Pers de halve citroen uit. - Snij de kiwi’s, bananen en aardbeien in kleine stukjes en besprenkel met het citroensap. - Laat de ananasstukjes goed uitlekken. Bereiding: 1. Meng de stukjes fruit met de chocoladecallets. 2. Verdeel de...

Fruitontbijt

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Rooster de pitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur. Snij de muntblaadjes in dunne reepjes. Snij de geschilde kiwi en de appels (met de schil) in stukjes. Halveer en ontpit de druiven indien je dat wenst. Meng fruit,...

Vruchten met muesli en yoghurt

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Pel de noten en hak ze eventueel fijn. Snij de perziken in schijfjes. Meng alle ingrediënten. Tip: Leg de noten in een handdoek en sla er met een hard voorwerp op, zo krijg je ze eenvoudig fijner. Variant: wil je dit recept serveren in de...

Warme appelschijven met cruesli

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Snij de appels in vier, verwijder het klokhuis en snij dan in schijfjes. Verhit de olie en bak de appels op een matig vuur goudbruin. Bestrooi ze met kaneel. Leg op elk bord enkele appelschijven, cruesli en een lepel zure room of kwark.

Vruchten met muesli en yoghurt

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Variant: wil je dit recept serveren in de herfst of in de winter? Kies dan voor appels en peren. Raadpleeg de fruitkalender die je in deze map vind voor het aanbod per seizoen.

Rabarbermoes met cruesli

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Maak de rabarber schoon (wassen, niet schillen). Snij de rabarber en abrikozen in stukjes. Breng de rabarber met de abrikozen in een bodempje (!) water aan de kook. Laat zachtjes gaar koken. Zoet zo nodig bij. Schep de rabarbermoes in 20...

Muesli met verse tarwekiemen

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Rasp de appels grof. Meng yoghurt, appels en muesli en verdeel dit in 20 porties. Zoet eventueel met appeldiksap. Bestrooi met de kiemen.

Pannenkoekjes of flensjes

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Goed voor ongeveer 40 flensjes. Dunne pannenkoekjes worden ook wel ‘flensjes' genoemd. Het beslag mag vloeibaarder zijn dan bij stevige pannenkoeken. Klop de eieren los en voeg het meel, eventueel het wijnsteenbakpoeder, de melk en het...

Groentespiesjes

Bereidingstijd: 
20 minuten
Bereiding: Groentespiesjes op een halve kool, komkommer of watermeloen geprikt, zijn een leuke blikvanger. Je kunt er een aantal dipsausjes bij geven (zie bij koude sauzen). Snijd de groenten in hapklare stukjes. Of nog mooier: steek figuurtjes uit...

Pagina's