Zoeken

Haverburgers met worteltjes

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: Laat de haver 5 minuten weken in 4 kopjes water. Rasp de wortels fijn, snij de ui fijn en stoof ze aan. Bereiding: Meng alle ingrediënten en voeg kruiden naar smaak toe. vorm met vochtige handen bolletjes en duw ze plat. Haal door de...

Gierstkroketten

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn. Bereiding: meng alle ingerediënten behalve de olie tot een...

Gierstkroketten - gepaneerd

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn. splits de eieren, gebruik het eiwit Bereiding: meng alle...

Linzenburgers

Bereidingstijd: 
75 minuten
Voorbereiding: Kook de linzen gaar in water met wat bonenkruid. Snij de prei en uien fijn en stoof ze. Laat de gare linzen uitlekken en spoel ze overvloedig met stromend water. Meng alle ingrediënten. breng op smaak. Bereiding: vorm met vochtige...

Boekweitpannenkoeken

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Zeef de bloem en het boekweitmeel en maak in het midden een kuiltje. 2. Los de gist in een kop warme melk op en giet dit in het kuiltje. 3. Meng even met de bloem en strooi het zout erbij. 4. Giet er vervolgens de melk en het water bij...

Roerei met ham, tuinkers en volkoren brood

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Breek elk ei in een apart kopje (kijk of het ei niet bedorven is) 2. Meng de eieren met de melk. Daarna doe je er 2 snuifjes zout bij en een paar slagen uit de pepermolen 3. Van de gerookte ham snij je het vetrandje weg en dan knip je...

Boekweitpannenkoek

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Doe de bloem en het meel in een grote kom Maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren in Roer van binnen naar buiten toe Doe er beetje bij beetje de melk bij, klop flink tot de deeg mooi glad is Verhit vetstof in een pan en bak...

Gebakken appels met ijs en rozijntjes

Bereidingstijd: 
0 minuten
Voorbereiding: Was de appel. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel. Snij de appel in schijven van ongeveer 0,5 cm dik. Week de rozijntjes vooraf in water. Bereiding: Bak de appelschijven in boter. Bestrooi met kaneel aan beide zijden. Doe...

Wortelcake

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: - Rasp de wortelen en de knolselder en meng er het citroensap onder. - Strijk de cakevorm goed in met de boter. Bereiding: + 45 min. in de oven 1. Klop de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa (u moet 2 tot 3 x meer...

Stoem(p) kieke

Bereidingstijd: 
45 minuten
Voorbereiding: tomaten laten uitlekken water opzetten voor broccoli en aardappelen aardappelen schillen en opzetten met kippenbouillon wortels schillen en fijnsnijden en opzetten met ajuin, thijm en curry broccoli kuisen en opzetten (enkele roosjes...

Pagina's