Reglement

1. Doel van de wedstrijd

Mediaraven is op zoek naar dé kampkok van 2017, die van jouw zomerkamp de ultieme culinaire ervaring maakt. Wie maakt originele gerechten binnen het budget én op maat van kinderen en jongeren? Wie slaagt er bovendien in om keer op keer lekker én gezond te koken samen met zijn of haar kookploeg? Wie houdt rekening met ecologie, haalbaarheid en hygiëne?

2. Verloop van de wedstrijd

Vanaf maandag 18 mei (12u) kan elke jeugdorganisatie zijn kandidaat nomineren op www.kokenopkamp.be. Bij deze nominatie motiveer je waarom deze persoon de beste kampkok van 2017 is. Per groep kun je meerdere kandidaten nomineren, maar er kan slechts één kandidaat  (hij of zij die de meeste punten haalt) per groep deelnemen aan de finale.

Vanaf vrijdag 2 juni (12u) kan iedereen stemmen op zijn favoriete kandidaat. Je mag meerdere keren stemmen, maar per dag kun je maar eenmaal een stem uitbrengen.

Mediaraven doet op geregelde tijdstippen controle naar frauduleuze stemmen.  Op die momenten worden alle stemmen van personen waarvan wij o.a. redelijkerwijs kunnen aannemen dat ze (al dan niet met andere e-mailadressen) meerdere keren per dag stemmen, verwijderd.  Tussen die controles in bedot je enkel jezelf met een hogere tussenscore...

Op  vrijdag 9  juni (12u) weten we wie de 8 finalisten zijn. Dat zijn de 7 koks met de meeste stemmen én de kok met de meest originele nominering. 

3. De finale

Op zaterdag 24 juni worden de 8 finalisten uitgenodigd om een recept in levende lijve klaar te maken. Het thema dit jaar is feest.

Elke groep vaardigt twee personen af om het gerecht klaar te maken. De koks krijgen twee uur de tijd om hun gerecht klaar te maken op een houtskoolbarbecue. De kampkoks voorzien eten voor tien personen, waarvan twee vegetarisch. De kampkoks mogen maximaal één ingrediënt op voorhand koken, bijvoorbeeld aardappelen of rijst, maar nog niet verder bereiden.

Elke groep koopt zelf zijn ingrediënten en brengt de kassabonnetjes mee. Mediaraven voorziet een budget van 60 euro per groep. Op de finale krijgt elke groep dit bedrag om de kosten te compenseren. Het overige bedrag betaalt de groep zelf.

De beoordeling van de jury leidt tot het klassement voor de prijzen.

4. Jury en quotering

De jury van de wedstrijddag bestaat uit

  •  een 'professionele' jury met ervaring,
  •  de deelnemers aan de wedstrijd zelf.

De deelnemers zullen dus ook kunnen stemmen op de gerechten die klaargemaakt worden. De punten van elke jury wegen even sterk door in het resultaat. Bij een gelijke stand tussen kandidaten beslist de professionele jury wie van die kandidaten wint.

De jury zal rekening houden met de smaak, originaliteit, haalbaarheid in een kampkeuken, aanpasbaarheid aan grote groepen, gebruikte ingrediënten en hun herkomst (ecologische voetafdruk), presentatie, budget...

5. Prijzen

De winnaar van de wedstrijd Koken op Kamp 2017 wint een gratis barbecue aangeboden door Solucious. Er zijn ook tweede en derde prijzen, en een prijs buiten categorie. Een overzicht van de prijzen vind je op de prijzenpagina.

6. Akkoord en copyright

Iedereen die deelneemt aan de wedstrijd Koken op kamp, wordt gevraagd dit reglement te onderschrijven. Mediaraven is de organisator van deze wedstrijd en kan dit reglement ten allen tijde aanpassen. Aanpassingen worden via de website gecommuniceerd. Mediaraven heeft ook het recht om beslissingen te nemen bij geschillen.

Mediaraven krijgt het recht om de gerechten uit de finale evanals een verslag en foto's van de finale te publiceren op haar site en door te geven aan de wedstrijdpartners om te publiceren.

7. Vragen

Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij Mediaraven via kokenopkamp@mediaraven.be