Vegetarische Moussaka

Vegetarische Moussaka

Bereidingstijd: 
150 minuten

Voorbereiding:

Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van een kleine halve cm.
Snij de aubergines en courgettes in plakjes van dezelfde dikte.
Versnipper de uien en de teentjes knoflook.

Bereiding:

Smelt de boter en voeg de bloem toe om een roux te bekomen.
Voeg bij de roux geleidelijk de melk toe.
Voeg daarna geleidelijk 300gr kaas toe om een kaassausje te bekomen.

Bak het de versnipperde uien, knoflook en de komijnzaadjes.
Voeg naar smaak peper toe.
Meng het geheel met het corngehakt.

Wrijf de braadslede in met een laagje olijfolie.
Begin daarna met een laagje met de courgettes.
Leg daarboven een laagje aardappelschijfjes.
Daarboven een laagje gehakt.
Daarbovenop een dun laagje kaassaus.
Daarboven terug een laagje aardappelschijfjes.
Daarbovenop een laagje aubergineschijfjes.
Opnieuw een laagje gehakt.
Daarboven opnieuw een laagje kaassaus.
Afwerken met de rest van de gemalen kaas.

Daarna mag dit alles anderhalf uur in een voorverwarmde oven op 160°C.

Organisatie
Jeugd Rode Kruis Harelbeke
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediënt
0
naar smaak
nootmuskaat
8
dl
melk
0
naar smaak
komijnzaadjes
2
teentje
knoflook
400
gram
gemalen kaas
2
stuk
courgettes
2
kg
corngehakt
100
gram
boter
125
gram
bloem
2
stuk
aubergine
2
kg
aardappelen
0
naar smaak
peper
2
stuk
uien
0
naar smaak
zout
Materiaal
  • oven
  • braadslede