Loedebuzze met groene spekplet

Loedebuzze met groene spekplet

Bereidingstijd: 
90 minuten

Voorbereiding:

Schil de aardappelen en snij in stukken

De spekblokjes kunnen reeds op voorhand worden gebakken in een pan

Snij de uien in stukjes (moeten zeker niet te klein zijn)

Bereiding:

Ajuinsaus

Doe de boter in een braadpan (zonder antikleeflaag !!) en kleur de boter lichtbruin. Bak de ajuin gedurende 8 minuten goed bruin. Strooi 2 eetlepels bloem over de ajuin en roer de bloem goed door de ajuin en de boter. De bedoeling is dat je een soort 'droge' massa krijgt. Een soort roux met ajuin. Voegde groentenbouillontoe en roer het ajuinaanbaksel los met een garde. Voeg de donkere maïzena toe, deze geeft de saus een diepbruinekleur, voeg eventueel naar smaak wat trappist toe. Laat het geheel opkoken en kruid af met peper en zout.

Kook de aardappelen en de verse spinazie engiet af, voeg daarna de verse gehakte spinazie bij de aardappelen samen met wat boter en de melk. Maak hiervan een smeuïige groene puree, vergeet niet de gebakken spekjes toe te voegen.

Laat de hespenworst in schijven van 1 cm dik snijden en bak deze in de pan.

Eenvoudig en altijd een voltreffer !!

Organisatie
Chiro BOBO
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
hespenworst
1
kg
spinazie
2
kg
aardappelen
100
gram
boter
1
liter
melk
1
snuifje
cayennepeper
300
gram
spekblokjes
6
stuk
uien
1
liter
groentebouillon
50
gram
donkere maïzena
2
eetlepel
bloem
1
naar smaak
trappist
Materiaal
  • meerdere grote kookpotten
  • braadslede
  • garde
  • houten lepel
  • lepel
  • pureestamper
  • schilmesje