Puree Marginal

Puree Marginal

Bereidingstijd: 
105 minuten

Voorbereiding:

Schil en was de aardappelen, kook ze en maak er puree van met 1 liter melk en 100 gram boter.

Was de broccoli/bloemkool en snij in roosjes - kook ze ongeveer 20 min in warm gezouten water tot ze gaar zijn

Oven voorverwarmen op 200° - ook zonder over is dit gerecht zeer zeker te eten, maar even gratineren maakt het natuurlijk af.

Bereiding:

1. Leg in een braadslede een laagje puree

2. Bak ondertussen het gehakt in een pan - prak met met een grote vork, schuimspaan, ... kruid bij met peper en zout, en doe eventueel naar smaak ook de volgende kruiden bij: curry, paprika, cayenne, gemalen koriander, komijn, ofzelfs garam masala als je het een oosters tintje wil geven). leg het als tweede laag op de puree in de braadslede.

3. Maak kaassaus: smelt de overige boter, roer de bloem erdoor met de garde (van het vuur, anders klonter het), zet weer op het vuur en voedde melk bij. Laat koken om de bloemsmaak tedoen verdwijnen.Voeg dan de gemalen kaas toe, spaar nog een beetje voor de garnituur.

4. Leg alsderde laag de bloemkool of broccoliin de braadslede en overgiet het geheel met kaassaus - garneer met nog wat kaas bovenop en zet het even (10 tot 20 min) in de oven totdat de kaas een beetje bruin is en een kortsje vormt.

Organisatie
Jeugddienst Bredene
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
aardappelen
3
stuk
broccoli
of bloemkool
3
liter
melk
2
kg
gehakt
200
gram
bloem
of meer naar smaak
300
gram
gemalen kaas
1
beetje
zout
1
beetje
peper
1
beetje
nootmuskaat
200
gram
bakboter
Materiaal
  • braadslede
  • garde
  • kookpot
  • pan