Orloff met varkensgebraad

Orloff met varkensgebraad

Bereidingstijd: 
95 minuten

Voorbereiding:

Versnipper de uien.

Bereiding:

Smelt de boter en voeg de bloem toe om een roux te bekomen.
Voeg bij de roux geleidelijk de melk toe.
Voeg daarna geleidelijk de gemalen kaas toe om een kaassausje te bekomen.

Bak het varkensgebraad rodom goudbruin samen met de versnipperde uien tot het gaar is.

Snijdt het varkensgebraad in plakjes.
Begin met een plakje varkengebraad, leg daarnaast een plakje kaas en dan een plakje bacon.
Herhaal dit tot alle plakjes verwerkt zijn.

Overgiet het geheel met de kaassaus.

Plaats de schotel in een voorverwarmde oven van 160°C voor 15min.

Opdienen met aardappelen en halve perziken.
Maar vooral met de glimlach.

Organisatie
Jeugd Rode Kruis Harelbeke
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
varkensgebraad
2
stuk
uien
3
dl
melk
20
stuk
gesneden kaas (+/- 5cm x 10cm)
100
gram
gemalen kaas
30
gram
boter
40
gram
bloem
20
stuk
bacon
Materiaal
  • oven
  • groot keukenmes
  • braadslede