Zoeken

Kalkoengebraad

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bloemkool

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Maak de bloemkolen schoon. Snijd ze in roosjes. Laat water koken. Doe hierin de bloemkool en laat garen. Neem ze uit het water, laat ze in een zeef uitlekken. Doe in een kom en dien warm op. Serveer er eventueel bechamelsaus bij.

Wortelen en erwtjes

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Was en snijd de wortelen in kleine dobbelsteentjes. Kook de wortelen en de erwten apart in licht gezouten water, totdat ze beetgaar zijn. Stoof ze samen met de fijn gesneden ajuin en breng op smaak.

Kipsate

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Snij de paprika’s en de ananas in grote (2 cm x 2 cm) stukken. 2. Snij de kippenfilets in blokjes van (2 cm x 2 cm). 3. Maak er afwisselend paprika, ananas, kippenblokje, paprika, ananas, kippenblokje,... satés van. 4. Meng de kruiden...

ribalalapino met kleurtjesgroenten

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Kook de varkensribben eerst af in water (met zout) om de ribbetjes vetvrij te maken. Bereiding: Doe boter in de kookpot en stoof hierin in de ui en het teentje look. Voeg de ribbetjes toe (die je gesneden hebt per beentje) en laat...

Soepap

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Als je soep op de gemakkelijkste manier maakt, uit pakjes of blik, heb je geen voorbereiding nodig. Vooral gedroogde soep in pakjes is handig als noodrantsoen op trektochten. Mijn voorkeur gaat echter naar de woudloperssoep, waarvoor...

Aardappelpuree

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. aardappelen schillen, gaar koken en afgieten 2. pureer de aardappelen 3. meng er de vetstof en de melk onder 4. breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot

Gebakken aardappelen

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes 2. laat vetstof smelten of doe olie in een grote braadpan 3. verdeel de aardappelschijfjes over de pan (als je pan te klein is, neem je best 2 pannen of bak je in 2 keer) 4. laat...

Aardappel in de schil

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Schrob de aardappelen zorgvuldig schoon 2. doe ze in een pan en laat gaar koken 3. serveer de aardappelen in de schil met een beetje kruidenboter

Binkenburgers

Bereidingstijd: 
30 minuten
Voorbereiding: - Kuis eerst alle groenten - Ontvel de tomaten - Snij de ajuinen fijn, snij de champignons in 4 - Snij de aubergines in plakjes en bestrooi deze met zout. Laat zo liggen, afwassen en droogdempen. Daarna in fijne stukken snijden...

Pagina's