Zoeken

Rijstkroketjes met kerrie

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Kook de rijst. Schrob de aardappelen intussen schoon en kook ze in de schil. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui. pel de gare aardappelen, laat ze enigzins afkoelen en prak ze fijn in de rijst. Roer ook de ui, kaas...

Rijstkroketjes met kerrie - gepaneerd

Bereidingstijd: 
55 minuten
Voorbereiding: Kook de rijst. Schrob de aardappelen intussen schoon en kook ze in de schil. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui. pel de gare aardappelen, laat ze enigzins afkoelen en prak ze fijn in de rijst. Roer ook de ui, kaas...

Rijstkroketjes met kaasvulling

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de rijs gaar. Stoof de groenten kort en hak ze fijn. Meng de rijst met groenten, het ei, de gemalen kaas en de kruiden. Voeg eventueel wat maïzena toe om het mengsel steviger te maken. Bereiding: Maak je handen vochtig en rol...

Seitanstoofpotje met volle rijst en slaatje (seitan a la jakketoes)

Bereidingstijd: 
120 minuten
Voorbereiding: Benodigdheden (20 personen) : 1) Seitan 6 koffietassen gluten 6 koffietassen spuit water Scheutje sojasaus Kruiden (dagdagelijkse: tijm, peterselie, provencaalse,…) 2) Bouillon 12-14 koffietassen water 1,5 tot 3 tassen sojasaus (afh...

Zigeunersaus

Bereidingstijd: 
120 minuten
Voorbereiding: -uien snipperen -paprika in reepjes snijden -champignons in plakjes snijden -spekblokjes afbakken -peterselie fijnhakken Bereiding: Stoof de uien in wat boter,voeg paprika en champignons toe. Giet de witte wijn erbij en laat verdampen...

Risotto

Bereidingstijd: 
65 minuten
Voorbereiding: snij de ajuinen en wortelen fijn Bereiding: 1. stoof de fijngesneden ajuin in vetstof 2. doe de rijst erbij en laat stoven 3. doe het water (2 delen water per deel rijst) erbij en de in stukjes gesneden wortelen 4. laat 15 minuten...

Risotto met ui, wortel en selder

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Zorg voor een paar helpende handen om de Parmezaanse kaas te raspen. Dit zware karwei kan namelijk wel even duren. Snij de uien, de wortels en de selder in kleine blokjes (brunoise), de knoflook ultrafijn. Stoof de uien glazig in flink...

Barbecue

Bereidingstijd: 
360 minuten
Voorbereiding: A) Aardappelsalade Aardappelen schillen, fijn snijden en koken (niet te zacht laten worden) Laten afkoelen, en eventueel aardappels nog fijner snijden (blokjes van 1cm ongeveer) Eieren koken, en in schijfjes snijden of pletten met een...

Kalkoen met rijst en zoetzure groentjes

Bereidingstijd: 
65 minuten
Voorbereiding: - Snij het kalkoenengebraad in stukken. - Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het sap op. - Snij de uien in fijne halvemaantjes. - Snij de wortelen en witte selder in gelijke stukken. - Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes...

Rijstschotel met gehakt en paprika

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: - Snipper de uien fijn. Bereiding: 1. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de ui glazig. Voeg er beetje bij beetje het gehakt aan toe en bak het goudbruin. Roer voortdurend met een houten lepel zodat het gehakt volledig uiteen...

Pagina's