Zoeken

St jansstoemp

Bereidingstijd: 
100 minuten
Voorbereiding: Aardappelen schillen en snijden wortelen schillen en snijden ajuin fijn snijden erwtjes uitlekken Bereiding: Aardappelenkoken en pureren. Het ei,de melk en de nootmuskaat toevoegen en goed mengen. De wortelen goed gaarstoven samen met...

Witte bonensoep

Bereidingstijd: 
120 minuten
Voorbereiding: Zet de bonen 1 nacht te week( het water moet 2 cm boven de bonen staan) Bereiding: Kook de bonen gedurende 1 uur en giet af Snij de groenten in kleine stukjes en stoof in een beetje vetstof Doe de uitgelekte bonen erbij, het water en...

Rode Kool

Bereidingstijd: 
150 minuten
Bereiding: verwijder de buitenste blaren van de rode kool en snij de kool in fijne reepjes spoel de kool en laat uitlekken stoof de ui in de vetstof, doe er de kool, azijn en water bij laat 30 minuten stoven doe er de geschilde en in stukken...

Barbecue

Bereidingstijd: 
360 minuten
Voorbereiding: A) Aardappelsalade Aardappelen schillen, fijn snijden en koken (niet te zacht laten worden) Laten afkoelen, en eventueel aardappels nog fijner snijden (blokjes van 1cm ongeveer) Eieren koken, en in schijfjes snijden of pletten met een...

Stoofpot met zuiderse toets

Bereidingstijd: 
105 minuten
Voorbereiding: - Snipper de uien en de knoflookteentjes fijn. - Hak de rode pepertjes fijn. - Snij de aubergines en de courgettes in blokjes van 2 cm. Kruid met peper en zout en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Meng goed en verdeel de groenten over...

Gratin van koolvis met prei

Bereidingstijd: 
105 minuten
Voorbereiding: - Schil de aardappelen en snij in 2. - Snij de prei in fijne reepjes. - Snipper de ui en het knoflook fijn. - Spoel de ansjovisfilets in water of melk en laat uitlekken. Snij dan fijn. Bereiding: 1. Verwarm de oven 10 min. voor op 200...