Zoeken

Havervlokkenpap

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Breng vlokken en melk zachtjes aan de kook. Laat gaar worden op een zacht vuur (kooktijd 20 minuten). Roer af en toe. Roer de krenten en honing of rietsuiker door de gare pap. Serveer warm of koud. Variant: deze pap kan je ook bereiden...

Paprikasoep

Bereidingstijd: 
50 minuten
Bereiding: Snij de ajuinen en de rode paprika's in stukjes (vergeet niet de schillen van de ajuinen te verwijderen en de pitjes van de paprika's). Stoof deze gesneden groentjes (niet bruin bakken). Doe de gestoofde groenten in een grote kookpot...

Spoetnikschotel

Bereidingstijd: 
40 minuten
Bereiding: Tomaten ontvellen en in blokjes snijden. Olie in pan en tomaten en gesneden kip opbakken. Courgette wassen, blokjes snijden en bijvoegen Champignons afborstelen en schijfjes snijden en bijvoegen in pan. 6-8 minuten samen bakken. Laat...

Gebakken appels met ijs en rozijntjes

Bereidingstijd: 
0 minuten
Voorbereiding: Was de appel. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel. Snij de appel in schijven van ongeveer 0,5 cm dik. Week de rozijntjes vooraf in water. Bereiding: Bak de appelschijven in boter. Bestrooi met kaneel aan beide zijden. Doe...

Barbecue

Bereidingstijd: 
360 minuten
Voorbereiding: A) Aardappelsalade Aardappelen schillen, fijn snijden en koken (niet te zacht laten worden) Laten afkoelen, en eventueel aardappels nog fijner snijden (blokjes van 1cm ongeveer) Eieren koken, en in schijfjes snijden of pletten met een...

Gevulde pannenkoeken met chocolademascarpone

Bereidingstijd: 
25 minuten
Voorbereiding: - Maak het pannenkoekendeeg: mix de bloem met 3/5 van de eieren, de melk, 3/5 van de gewone suiker en de vanillesuiker. Zorg ervoor dat het beslag vloeibaar is. Dek de kom af met een vochtige doek en laat minstens 1 uur rusten op...