Zoeken

Haverburgers met worteltjes

Bereidingstijd: 
40 minuten
Voorbereiding: Laat de haver 5 minuten weken in 4 kopjes water. Rasp de wortels fijn, snij de ui fijn en stoof ze aan. Bereiding: Meng alle ingrediënten en voeg kruiden naar smaak toe. vorm met vochtige handen bolletjes en duw ze plat. Haal door de...

Gierstkroketten

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn. Bereiding: meng alle ingerediënten behalve de olie tot een...

Gierstkroketten - gepaneerd

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: kook de gierst. Kook de geschilde aardappelen. snipper de ui, stoof ze dan samen met de gepelde en fijngesneden knoflook. klop het ei met een vork los. Prak de aardappel fijn. splits de eieren, gebruik het eiwit Bereiding: meng alle...

Riz à la kei

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Hoe maak je het? 1. Ui schillen. Prei wassen. Ui en prei heel fijn snijden/hakken (2 mm) . 2. Wortelen wassen, dunschillen. Knolselder wassen. Wortelen en knolselder grof raspen, ofwel fijn snijden. 3. Margarine in de pan verhitten tot...

Kruidige kippenburgers

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: 1. Maak de lente-uitjes proper door de worteltjes en de topjes van de lente-uitjes af te snijden. Snij vervolgens de lente-uitjes heel fijn. 2. Split het ei en doe het eiwit in een grote mengkom. 3. Doe het kippengehakt in een kom bij...

Stokjesbrood

Bereidingstijd: 
50 minuten
Voorbereiding: Leg een veilig kampvuur aan, en zet daarmee enkele dikke stukken hout om tot gloeiende houtskool. Snij ondertussen een verse, rechte twijg van 1,5 meter lang of meer, en ontschors een dertigtal cm aan een uiteinde ervan. Knip dan je...