Zoeken

Bloemkool

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Maak de bloemkolen schoon. Snijd ze in roosjes. Laat water koken. Doe hierin de bloemkool en laat garen. Neem ze uit het water, laat ze in een zeef uitlekken. Doe in een kom en dien warm op. Serveer er eventueel bechamelsaus bij.

Wortelen en erwtjes

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Was en snijd de wortelen in kleine dobbelsteentjes. Kook de wortelen en de erwten apart in licht gezouten water, totdat ze beetgaar zijn. Stoof ze samen met de fijn gesneden ajuin en breng op smaak.

Gemengde sla

Bereidingstijd: 
15 minuten
Bereiding: Was de kropsla, tuinkers en waterkers. Meng ze samen en verdeel ze over slakommen. Snijd de tomaten in partjes en schik ze op de sla.

Voorjaarssalade met wilde kruiden

Bereidingstijd: 
15 minuten
Voorbereiding: Meng yoghurt en mayonaise. Was de raapsteeltjes of de veldsla en de kruiden. Rasp de wortel. Bereiding: Meng alles luchtig door elkaar. Geef de saus er apart bij. Bestrooi de salade met de madeliefjes en de bloemblaadjes van de...

Witte koolsalade met ananas

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Witte kool schoonmaken door de buitenste bladeren te verwijderen en dan in 4 stukken snijden en heel fijn snijden (0,2 cm). In een kom doen. 2. Ananas laten uitlekken en in kleine stukjes snijden. 3. Appel schillen en in blokjes (0,5...

Salade met prinsessenboontjes en appel

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: 1. Snij de witte selder in zeer dunne schijfjes van ½ cm. 2. Snij de appel in kleine blokjes van +/- 1 cm. 3. Was de boontjes, maak ze proper door de uiteinden af te snijden. 4. Breng in een grote kookpot 500 ml liter water aan de kook,...

Groentewraps

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Was de groenten (komkommer, tomaten). Maak het blik maïs open. Doe de maïs in het vergiet een spoel hem even onder stromend water. Schil met de dunschiller de komkommer en snij de buitenkanten van de komkommer af. Snij de geschilde...

ribalalapino met kleurtjesgroenten

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Kook de varkensribben eerst af in water (met zout) om de ribbetjes vetvrij te maken. Bereiding: Doe boter in de kookpot en stoof hierin in de ui en het teentje look. Voeg de ribbetjes toe (die je gesneden hebt per beentje) en laat...

Soepap

Bereidingstijd: 
20 minuten
Voorbereiding: Als je soep op de gemakkelijkste manier maakt, uit pakjes of blik, heb je geen voorbereiding nodig. Vooral gedroogde soep in pakjes is handig als noodrantsoen op trektochten. Mijn voorkeur gaat echter naar de woudloperssoep, waarvoor...

IJsbergsla met yoghurtsaus

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: snij de sla in partjes en spoel kort onder stromend water zwier de sla droog snij het fruit in fijne stukjes meng sla en fruit maak saus van yoghurt en mayonaise met peper, zout en citroen overgiet de salade met de saus Dit recept vind je...

Pagina's