Zomercrumble

Zomercrumble

Bereidingstijd: 
70 minuten

Voorbereiding:

- Was het fruit en snij in 4 of 6 naargelang de grootte. Verdeel het fruit over 1 of meerdere ovenschotels.
- Meng de bloem met de havervlokken in een kom.

Bereiding:

1. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
2. Verhit de zonnebloemolie met de suiker, de kaneel, de gember en het zout in een pan. Laat op het vuur staan tot de suiker volledig is gesmolten.
3. Giet de geparfumeerde olie over de havervlokkenmengeling en meng goed.
4. Verdeel deze mengeling over het fruit.
5. Zet de ovenschotel(s) in de voorverwarmde oven gedurende 40 à 50 min. tot de crumble mooi goudbruin is en krokant.

Afwerking
Serveer lauw of koud, met of zonder een bolletje ijs. Aangezien dit dessert geen boter bevat, is het geschikt voor personen met lactose-intolerantie. Geef er dan ook geen ijs bij.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
kg
zomerfruit naar keuze
perzik, nectarine, pruim, ...
200
gram
bloem
200
gram
havervlokken
200
gram
suiker
160
ml
zonnebloemolie
1
eetlepel
kaneel
1
eetlepel
gember
1
koffielepel
zout
Materiaal