Kaneelappeltjes uit de oven

Kaneelappeltjes uit de oven

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

- Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Besprenkel elke appel met het sap van een halve citroen.
- Meng de suiker met de rozijnen en de amandelschilfers.

Bereiding:

1. Plaats de appelen naast elkaar op een grote bakplaat en verdeel het suikermengsel over de appelen.
2. Bestrooi naar smaak met kaneel en doe1 koffi el. boter op elke appel.
3. Schuif de appelen ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Prik er met een brochettestokje of een scherp mes in om te voelen of ze binnenin zacht zijn.

Afwerking
De appelen zijn lekker met wat vrijgekomen vocht erbij. Je kan er ook een bolletje ijs en een (sigaren)koekje bij geven.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
20
- nvt -
appelen
kleine
10
- nvt -
citroenen
250
gram
boter
200
gram
amandelschilfers
300
gram
bruine suiker
250
gram
rozijnen
2
eetlepel
kaneelpoeder
Materiaal
  • oven