Veggiepita met rauwkost

Veggiepita met rauwkost

Bereidingstijd: 
70 minuten

Voorbereiding:

- Snij de rode bieten in blokjes.
- Rasp de wortelen.
- Hak de platte peterselie fijn.
- Snipper de lente-uitjes fijn.

Bereiding:

1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan. Bak de helft van de burgers 3 à 4 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm. Verhit opnieuw 2 eetl. olie in de pan en bak de rest van de burgers.
2. Meng ondertussen de rode bieten met de verse kaas, de fijngehakte peterselie en de lente-uitjes. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, peper en zout.
3. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of leg ze 5 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
4. Snij de pitabroodjes open, beleg met wat geraspte wortel, de rodebietendressing en een gebakken burger. Versier met wat gemengde scheutjes.

Afwerking
Doe een leuk servetje rond de pita’s.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
30
- nvt -
vegetarische burgers
2
kg
wortelen
200
gram
gemengde scheuten
5
- nvt -
lente-uitjes
1
bosje
platte peterselie
500
gram
gestoomde rode bieten
800
gram
verse kaas
roomkaas
30
- nvt -
grote pitabroodjes
1.5 per persoon
6
eetlepel
olijfolie
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal