Courgettesoep met rucola en tijmcroutons

Courgettesoep met rucola en tijmcroutons

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

- Snij de courgettes, de aardappelen en de uien in grove stukken.
- Snij de sneden toastbrood in blokjes van 1 cm.

Bereiding:

1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de stukken ui glazig.
2. Voeg de stukken courgette en aardappel toe en giet er de groentebouillon over.
3. Breng aan de kook en laat nog 30 min. garen op een zacht vuur.
4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de helft van de blokjes brood. Bestrooi met de tijm. Haal de croutons uit de pan en verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie om de rest van de broodblokjes te bakken. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en laat afkoelen.
5. Voeg de rucola toe aan de kookpot en laat nog 5 min. koken.
6. Haal de kookpot van het vuur en breng de bouillon op smaak met basilicum (blaadjes en takjes). Kruid met peper en zout en mix tot u een gladde soep bekomt.

Afwerking
Werk de soep af met de tijmcroutons.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
6
- nvt -
courgettes
400
gram
rucola
1
plantje
basilicum
4
- nvt -
uien
4
- nvt -
aardappelen
6
snede
toastbrood
6
liter
groentebouillon
12 bouillonblokjes opgelost in 6L heet water
6
eetlepel
olijfolie
1
eetlepel
verse of gedroogde tijm
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal