Tante pretselder

Tante pretselder

Bereidingstijd: 
60 minuten
De bereidingstijd bedraagt 1 uur dus zet je pot water maar op het vuur.
 
Neem 8 kilo karaten uit den hof en doet er maar de pel af.
 
Neem ook 10 stalen pret en snij ze in kleine stukjes tot je er bij blèt.
 
Loop nu maar vlug naar je kelder en neem maar 4 stalen selder.
 
En neen je moet nog niet gaan zitten want je moet nog achter 5 courgetten.
 
Blijf nu maar bij de les en neem maar je patattemes.
 
We zullen je eens leren hoe je groenten moet millimetreren.
 
Je moet je vuur nog niet doven, want je moet alles nog stoven.
 
Neem 15 kilo gehakt en bak het in rulle met een vork en niet met de hark.
 
Kook 18 zakken spirelli iets zachter dan de banden van pirellie.
 
Smiet alles te samen met een kwak room in de pot en begin nu maar te roeren gelijk een zot.
 
Nadat je alles hebt afgekruid met kippenkruiden en bouillon, nodig je ons en 92 anderen uit.
 
En maak maar dat het lekker smaakt, want je hebt nu een gerecht voor 100 man gemaakt.
 
Organisatie
Zeescouts Zeebrugge
Aantal personen: 
100
Ingrediënten
AantalMaatIngrediënt
18
kg
spirelli
15
kg
gehakt
8
kg
aardappels
10
prei
5
courgette
4
selder
kippenkruiden
bouillon
room