Schildpadjes

Schildpadjes

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bereiding:

  1. Was de appels en schil ze met de dunschiller.
  2. Snij ze doormidden en snij met een aardappelmesje voorzichtig het halve klokhuis eruit.
  3. Pak het blok kaas. Snij op een snijplank met een aardappelmesje het randje van de korsten af (1 mm)
  4. Begin eerst met de kaas in de lengte in stroken van 1 cm te snijden, en snij vervolgens van deze stroken
  5. telkens 1 cm zodat je uiteindelijk blokjes van 1 bij 1 cm krijgt. (16 blokjes voor 4 personen en 32 blokjes
  6. voor 8 personen)
  7. Prik vier blokjes kaas, als pootjes van de schildpad, aan de onderkant van iedere appelhelft.
  8. Prik een druif als kop aan de voorkant en een halve augurk als staart aan de achterkant.
  9. Schik de appels op een mooie schaal, als koppeltjes naast elkaar.

TIP:
Voorzie enekel druiven extra: zoveel als er kinderen mee koken.

Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
4
- nvt -
appel
4
- nvt -
augurkjes (zoet-zuur)
600
gram
jonge kaas
4
- nvt -
blauwe druiven
4
- nvt -
witte druiven
Materiaal
  • houten prikkertjes
  • mesjes
  • plankjes
  • dunschillers
  • grote schaal