Een sierlijke koud buffet: Groentehapjes met magere dipsaus met bieslook

Een sierlijke koud buffet: Groentehapjes met magere dipsaus met bieslook

Bereidingstijd: 
30 minuten

Bereiding:

  1. Neem één teentje van de knoflook en pel dit teentje met een aardappelmesje totdat de hardste schillen eraf zijn. Pers met de knoflookpers boven een kommetje een teentje knoflook uit.
  2. Neem 10 sprieten van een plantje bieslook en knip met een schaar de bieslook in stukjes van 3 mm bij de knoflook.
  3. Doe alle platte kaas bij de knoflook en de bieslook en breng dit op smaak met peper en zout. Roer met een vork alles goed door elkaar.
  4. Haal de selderstengels uit elkaar en snij per stengel het gedeelte met de bladeren eraf. Snij aan de onderkant van de stengel ook 1 cm af. Was de stengels en maak van ieder stengels reepjes van max. 1 cm breed en 7 cm lang.
  5. Was de wortelen en schil ze en snij ze in reepjes van 1 cm breed.
  6. Pak de halve bloemkool en trek deze uit elkaar zodat je allemaal bloemkoolroosjes krijgt, snij de grotere stukken eventueel tot kleinere roosjes.
  7. Snij de radijsjes los van het groen (Snij tot waar de ronding van het radijsje begint). Snij ook het lange sprietje aan de andere kant van ieder radijsje eraf. Was de radijsjes in een vergiet en doe ze in een kommetje.
  8. Plaats de wortelreepjes samen met de selderreepjes in een glas. Zet dit glas op een groot bord waarrond je de bloemkooltrosjes en de radijsjes legt.
  9. Al de gesneden groenten kunnen gedipt worden in de saus.
Organisatie
Provinciale Jeugddienst Limburg
Aantal personen: 
8
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
125
gram
magere platte kaas
2
teentje
knoflook
20
stengel
bieslook
0
snuifje
peper en zout
1
- nvt -
bloemkool
kleine
12
stengel
bladselder
1
kg
wortelen
zonder groen
2
bosje
radijsjes
Materiaal
  • vork
  • knoflookpers
  • mesjes
  • snijplankjes
  • schaar
  • eetlepel
  • glazen
  • vergiet
  • groot plat bord
  • klein kommetje