Kampvuurtaart

Kampvuurtaart

Bereidingstijd: 
150 minuten

Voorbereiding:

Koffie maken en laten afkoelen (kan ook overschot zijn van 's morgens)

Ingrediënten en materiaal klaarzetten

3 soorten boter klaarmaken: boter + bloemsuiker, boter + chocopoeder, boter +hagelslag

(Liefst in een koele ruimte,bij ons de koelwagen)

-> De voorbereidingstijd en bereidingstijd hangt af van de vorm en groote van de taart en van de hoeveelheid koks. Deze tijden zijn voor 2 koks

Bereiding:

  1. Maak een laag van droge petit beurre koeken,deze laag bepaald de grootte en vorm van je taart.
  2. Maak een 2de laag met koeken die gedrenkt zijn in de koude koffie.
  3. Smeer nu een laagje boter met bloemsuiker op de koeken
  4. Nu een3de laag koeken die gedrenkt zijn in koude koffie
  5. Weer een laag boter met bleomsuiker.
  6. Dit doe je tot je de geewenste grootte en vorm van de taart hebt.
  7. Als afwerking wrijf je de taart in met de bruine boter of boter met hagelslag.
  8. Afwerking: kun je zelf bepalen: zo gebruikten wij voor onze trein: ronde koeken als wielen,mikado's als tralies,m&m's voor versiering,...
  9. Nu in frigo stoppen voor een 2-tal uren
  10. Om op te dienen,in stukjes snijden en wij leggen dat in frietbakjes.
  11. Smakelijk!
Organisatie
Chirojongens St.-Jan Staden
Aantal personen: 
100
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
6
kg
smeerboter
2
kg
bloemsuiker
400
gram
hagelslag
150
gram
nesquik
2
liter
koude koffie
60
pakje
petit- beurre koeken
1
scheutje
amaretto
worden er niet dronken van,doe dit in de koffie
Materiaal
  • een grote plank met aluminiumfolie bedekt
  • lepels
  • messen
  • diepe borden
  • vork
  • spuitzak
  • platmes
  • kommen
  • keukenweegschaal