Ariabatti pasta

Ariabatti pasta

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

Schil de courgettesen snijdt in blokjes. Was de tomaten en snijdt deze in grove stukken. Hak de ajuin in fijne stukjes

Bereiding:

Zet water op om de strikjes te koken.

Bak de spekjes en fruitin een grote kookpot met een beetje olijfolie de gehakte ajuin en courgettes. Voeg daarna de tomaten toe. Kruiden met spaghettikruiden. Gedurende 10' bakken en ondertussen regelmatig goed roeren.Als laatste dan de spekjes en de room toevoegen. Ondertussen de pasta gaar koken: overgiet met olijfolie na het afgieten tegen het plakken. Dien de pasta op in diepe borden, overgiet met de courgettesaus en bestrooi met de gemalen kaas.

Houd saus en pasta appart om eventuele overschot 's avonds op te warmen want samengevoegd kan je het niet meer gemakkelijk opwarmen.

Organisatie
Chiro Keten Lint
Aantal personen: 
80
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
30
stuk
courgettes
5
kg
tomaten
2
stuk
halfgrote ajuinen
1
liter
room
2
kg
gemalen kaas
2
kg
gerookte spekreepjes
2
kg
gezouten spekreepjes
8
kg
farfalle
0
beetje
olijfolie
0
naar smaak
spaghettikruiden
Materiaal
  • maatbeker
  • meerdere grote kookpotten
  • messen
  • pan
  • schilmesje
  • snijplank