Rijst met abrikozensaus

Rijst met abrikozensaus

Bereidingstijd: 
0 minuten

Bereiding:

  • Breng de melk met de vetstof aan de kook
  • Doe de rijst erbij en laat koken op een zeer laag vuurtje gedurende 40 à 50 minuten
  • Zodra de rijst gaar is mag de suiker erbij en dan pas roeren
  • Doe de rijst in potjes
  • Breng in pannetje de abrikozenjam met een beetje water
  • Langzaam opwarmen en over de rijst gieten
  • Laten afkoelen

"Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik, het kampkookboekje van Scouts en Gidsen Vlaanderen"

Organisatie
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Aantal personen: 
10
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
liter
melk
2
kop
rijst met fijne korrel
200
gram
suiker
1
koffielepel
vetstof
1
potje
abrikozenjam
Materiaal
  • melk
  • rijst met kleine korrel
  • suiker
  • vetstof
  • abrikozenjam