Zoeken

Kerriesaus

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: Schil en snijd de appels en de ajuin in kleine stukjes. Stoof ze in de boter en voeg de curry toe. Bevochtig met de kippenbouillon en de melk. Laat 20 min. zachtjes koken. Alles goed omroeren. Het geheel mixen en op maak brengen. Binden...

Zoetzure saus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Schil de wortelen en de ajuin. Snijd ze in kleine stukjes en stoof ze beetgaar in de boter. Doe de zoetzure saus, de ananas (in stukjes gesneden), het sap van de ananas en de zilveruitjes met vocht bij de groenten. Laat alles wat sudderen...

Bechamelsaus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Laat de boter smelten, voeg de bloem al roerend toe en laat even doorkoken. Leng aan met het groentenat en de melk. Laat koken onder voortdurend roeren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Kaassaus

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: Laat de boter smelten, voeg de bloem al roerend toe en laat even doorkoken. Leng aan met de melk. Laat koken onder voortdurend roeren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Als de saus klaar is, van het vuur nemen en de gemalen...

Tomatensaus

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: Laat de fijn gesneden ajuin fruiten in de boter. Voeg achtereenvolgens de tomatenblokjes, de passata, de bouillon en de tomatenpuree toe. Laat de saus doorkoken. Deze wordt roder door het opkoken. Alles mixen, binden met bloem. Breng op...

Kriekensaus

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: Doe de krieken en het vocht in een ketel en breng aan de kook. Houd wat kriekennat apart om de vanillebloem in te breken. Wanneer de krieken koken, de ketel van het vuur nemen en de opgeloste vanillebloem toevoegen. Zet de ketel terug op...

Pompoensaus

Bereidingstijd: 
25 minuten
Type: 
Voorbereiding: snipper de ui. snij de pompoen in stukken. Verhit de olijfolie. Fruit de ui en de geperste look samen met de kerrie. Voeg de pompoen en wat water toe en stoof gaar. Bereiding: mix de saus fijn. voeg melk en groentenbouillonextract toe.

Druivensaus

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Voorbereiding: Versnipper de peterselie (of bieslook). Laat de druiven uitlekken, maar bewaar het sap. Bereiding: Neem het braadvocht (de jus) van het vlees. Verwijder de braadresten met een weinig water. Voeg de room en daarna de uitgelekte druiven...

Zigeunersaus

Bereidingstijd: 
120 minuten
Voorbereiding: -uien snipperen -paprika in reepjes snijden -champignons in plakjes snijden -spekblokjes afbakken -peterselie fijnhakken Bereiding: Stoof de uien in wat boter,voeg paprika en champignons toe. Giet de witte wijn erbij en laat verdampen...

Kerriesaus

Bereidingstijd: 
15 minuten
Type: 
Bereiding: snij de ajuin fijn en laat stoven in de vetstof doe de kerriepoeder erbij en laat even meestoven doe in een keer al de bloem erbij en blijf roeren tot de vetstof alle bloem opgeslorpt heeft giet beetje bij beetje melk en bouillon erbij en...

Pagina's