Zoeken

Havervlokkenpap

Bereidingstijd: 
30 minuten
Bereiding: Breng vlokken en melk zachtjes aan de kook. Laat gaar worden op een zacht vuur (kooktijd 20 minuten). Roer af en toe. Roer de krenten en honing of rietsuiker door de gare pap. Serveer warm of koud. Variant: deze pap kan je ook bereiden...

Warme appels met kaneel en muesli

Bereidingstijd: 
20 minuten
Type: 
Bereiding: 1. Neem een grote kom waar minstens 800 g yoghurt in past, doe de yoghurt erin. 2. Was de appels en schil ze met de dunschiller. Snij de geschilde appels in 4 en haal het klokhuis eruit. 3. Snij alle kwartjes in stukjes van ongeveer 1 bij...

Wortel sinaasappelsoep

Bereidingstijd: 
0 minuten
Voorbereiding: was de wortelen en schil ze met een dunschiller. Rasp ze daarna boven een kom. was de sinaasappelen en snij in twee, pers ze uit. Bereiding: doe water in soepketel met de bouillonblokjes en laat koken. Doe daarna alle geraspte wortel...

Meergranenboterham met gebakken kaneelappeltjes

Bereidingstijd: 
25 minuten
Voorbereiding: Schil de appels en doe met de appelboor het klokhuis uit de appel. Maak dunne schijfjes van de appel (2 mm) Bereiding: 1. Bak de schijven in de pan met een beetje margarine. 2. Bestrooi de appeltjes met kaneel en op het einde doe je...

Gebakken appel met bruine suiker

Bereidingstijd: 
45 minuten
Type: 
Bereiding: Schil de appels en verwijder het klokhuis Snij de appels in schijfjes Bak de appelschijfjes in een pan tot ze zacht zijn Serveer warm met bruine suiker " Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik , het kampkookboekje van Scouts en Gidsen...

Gebakken appels met ijs en rozijntjes

Bereidingstijd: 
0 minuten
Voorbereiding: Was de appel. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel. Snij de appel in schijven van ongeveer 0,5 cm dik. Week de rozijntjes vooraf in water. Bereiding: Bak de appelschijven in boter. Bestrooi met kaneel aan beide zijden. Doe...

Rabarber- appelcompote, vanilleyoghurt en crumble van speculaas

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: De rabarberstengels mogen ontdaan worden van de vezelige buitenlaag. De beste manier om dat te doen is met een dunschiller. Soms lukt het om de vezels bovenaan een beetje in te snijden en ze zo volledig los te trekken. Snij de rabarber in...