Zoeken
Type
- (-) dessert-filter verwijderen dessert
- (-) warm-filter verwijderen warm
- bakken (4) bakken-filter toepassen
- overige (4) overige-filter toepassen
- tussendoortje (4) tussendoortje-filter toepassen
- fruit (3) fruit-filter toepassen
- vegetarisch (3) vegetarisch-filter toepassen
- koud (2) koud-filter toepassen
- bijschotel (1) bijschotel-filter toepassen
- saus (1) saus-filter toepassen
- vis (1) vis-filter toepassen
- voorgerecht (1) voorgerecht-filter toepassen
Bereidingstijd
9 resultaten gevonden.
Pierenpap (of is het pierepap ? :-)
Bereidingstijd:
0 minuten
Type:
Voorbereiding: Geen voorbereiding nodig want wordt warm gegeten. Bereiding: Opmerking: we gebruiken 1Lperzakje vanillepudding (normaal gezien 0,75L per zakje) want dat maakt de puddingwat dunner (is ook nodig voor de macaroni). Verder is de...
Tonijnnuggets
Bereidingstijd:
60 minuten
Type:
Bereiding: 1. De tonijn laten uitlekken, in een kom doen. 2. Het ei breken en toevoegen, samen met de peterselie en peper 3. Sneetjes brood raspen en toevoegen, goed roeren 4. De bloem toevoegen om een samenhangend mengsel te bekomen 5. De balletjes...
Boekweitpannenkoek
Bereidingstijd:
60 minuten
Type:
Bereiding: Doe de bloem en het meel in een grote kom Maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren in Roer van binnen naar buiten toe Doe er beetje bij beetje de melk bij, klop flink tot de deeg mooi glad is Verhit vetstof in een pan en bak...
Pannenkoeken
Bereidingstijd:
60 minuten
Type:
Bereiding: Doe de bloem in een grote kom Maak een kuiltje in de bloem en doe er de eieren en de suiker in Roer van binnen naar buiten toe en doe er beetje bij beetje de melk bij Klop flink tot het deeg mooi glad is Verhit vetstof in een pan en bak...
Gebakken appel met bruine suiker
Bereiding: Schil de appels en verwijder het klokhuis Snij de appels in schijfjes Bak de appelschijfjes in een pan tot ze zacht zijn Serveer warm met bruine suiker " Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik , het kampkookboekje van Scouts en Gidsen...
Warme chocoladesaus
Bereiding: breng de melk aan de kook en laat de chocolade erin smelten je mag pas roeren als de chocolade helemaal zacht is meng het maïszetmeel in een kopje met een beetje water en bind hiermee de chocoladesaus Dit recept vind je ook in Bikke Bikke...
Gebakken appels met ijs en rozijntjes
Voorbereiding: Was de appel. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel. Snij de appel in schijven van ongeveer 0,5 cm dik. Week de rozijntjes vooraf in water. Bereiding: Bak de appelschijven in boter. Bestrooi met kaneel aan beide zijden. Doe...
Rabarber- appelcompote, vanilleyoghurt en crumble van speculaas
Bereiding: De rabarberstengels mogen ontdaan worden van de vezelige buitenlaag. De beste manier om dat te doen is met een dunschiller. Soms lukt het om de vezels bovenaan een beetje in te snijden en ze zo volledig los te trekken. Snij de rabarber in...
Gevulde pannenkoeken met chocolademascarpone
Voorbereiding: - Maak het pannenkoekendeeg: mix de bloem met 3/5 van de eieren, de melk, 3/5 van de gewone suiker en de vanillesuiker. Zorg ervoor dat het beslag vloeibaar is. Dek de kom af met een vochtige doek en laat minstens 1 uur rusten op...