Zoeken

Pierenpap (of is het pierepap ? :-)

Bereidingstijd: 
0 minuten
Voorbereiding: Geen voorbereiding nodig want wordt warm gegeten. Bereiding: Opmerking: we gebruiken 1Lperzakje vanillepudding (normaal gezien 0,75L per zakje) want dat maakt de puddingwat dunner (is ook nodig voor de macaroni). Verder is de...

Tonijnnuggets

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: 1. De tonijn laten uitlekken, in een kom doen. 2. Het ei breken en toevoegen, samen met de peterselie en peper 3. Sneetjes brood raspen en toevoegen, goed roeren 4. De bloem toevoegen om een samenhangend mengsel te bekomen 5. De balletjes...

Boekweitpannenkoek

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Doe de bloem en het meel in een grote kom Maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren in Roer van binnen naar buiten toe Doe er beetje bij beetje de melk bij, klop flink tot de deeg mooi glad is Verhit vetstof in een pan en bak...

Pannenkoeken

Bereidingstijd: 
60 minuten
Bereiding: Doe de bloem in een grote kom Maak een kuiltje in de bloem en doe er de eieren en de suiker in Roer van binnen naar buiten toe en doe er beetje bij beetje de melk bij Klop flink tot het deeg mooi glad is Verhit vetstof in een pan en bak...

Gebakken appel met bruine suiker

Bereidingstijd: 
45 minuten
Type: 
Bereiding: Schil de appels en verwijder het klokhuis Snij de appels in schijfjes Bak de appelschijfjes in een pan tot ze zacht zijn Serveer warm met bruine suiker " Dit recept vind je ook in Bikke Bikke Bik , het kampkookboekje van Scouts en Gidsen...

Warme chocoladesaus

Bereidingstijd: 
10 minuten
Bereiding: breng de melk aan de kook en laat de chocolade erin smelten je mag pas roeren als de chocolade helemaal zacht is meng het maïszetmeel in een kopje met een beetje water en bind hiermee de chocoladesaus Dit recept vind je ook in Bikke Bikke...

Gebakken appels met ijs en rozijntjes

Bereidingstijd: 
0 minuten
Voorbereiding: Was de appel. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel. Snij de appel in schijven van ongeveer 0,5 cm dik. Week de rozijntjes vooraf in water. Bereiding: Bak de appelschijven in boter. Bestrooi met kaneel aan beide zijden. Doe...

Rabarber- appelcompote, vanilleyoghurt en crumble van speculaas

Bereidingstijd: 
30 minuten
Type: 
Bereiding: De rabarberstengels mogen ontdaan worden van de vezelige buitenlaag. De beste manier om dat te doen is met een dunschiller. Soms lukt het om de vezels bovenaan een beetje in te snijden en ze zo volledig los te trekken. Snij de rabarber in...

Gevulde pannenkoeken met chocolademascarpone

Bereidingstijd: 
25 minuten
Voorbereiding: - Maak het pannenkoekendeeg: mix de bloem met 3/5 van de eieren, de melk, 3/5 van de gewone suiker en de vanillesuiker. Zorg ervoor dat het beslag vloeibaar is. Dek de kom af met een vochtige doek en laat minstens 1 uur rusten op...