Rodebietentapenade (heel jaar door)

Rodebietentapenade (heel jaar door)

Bereidingstijd: 
15 minuten

Ingrediënten:

2 kleine rode bieten geraspt - 3 el boekweitvlokken - 2 el tahin - 50 ml olijfolie - 70 g

zonnebloempitjes geroosterd - 1 halve citroensap - pezo

Schil en rasp de rode bieten. Mix alle ingrediënten met behulp van een mixer of blender. Proeven en op smaak brengen. Dit beleg kan je ook serveren als dipsaus bij rauwe groenten

(wortel, bleekselderij, ...)

Velt vzw

Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
6
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
eetlepel
boekweitmeel
vlokken ipv meel
2
rode biet
kleintjes
2
eetlepel
tahin
50
ml
olijfolie
70
gr
zonnebloempitten
2
eetlepel
citroensap
peper en zout
Materiaal

- rasp

- blender/mixer

- lepel

- citroenpers

- pan om te roosteren