Exotische wortel-tomatensoep

Exotische wortel-tomatensoep

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

Snij de wortelen, de prei en de uien in grove stukken.

Bereiding:

1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak er de stukken ui glazig in.
2. Voeg de stukken wortel en prei toe samen met de gepelde tomaten. Giet er de groentebouillon bij en breng aan de kook. Laat nog 30 à 40 min. koken op een zacht vuur.
3. Voeg de kokosmelk en de gember toe en kruid met peper en zout.
4. Haal van het vuur en mix tot een gladde soep.

Afwerking
Voeg voor een exotische toets enkele blaadjes koriander toe en bestrooi met gemalen kokospoeder.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
10
- nvt -
wortelen
4
stengel
prei
1
plantje
koriander
4
- nvt -
uien
3
eetlepel
gemalen kokosnoot
2
blik
gepelde tomaten
2 x 800gr
2
blik
kokosmelk
2 x 400gr
6
liter
groentebouillon
12 blokjes opgelost in 6L heet water
2
eetlepel
olijfolie
2
eetlepel
gember
0
naar smaak
peper en zout
Materiaal