Pasta Napolitane

Pasta Napolitane

Bereidingstijd: 
30 minuten

Voorbereiding:

Snijd de uien en de look fijn en fruit ze op een zacht vuur. Snijd de wortels in kleine blokjes en voeg ze bij de gefruite ui en look. Ruik eens even aan de pan: heerlijk!

Bereiding:

Voeg vervolgens de fijngesneden selder toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe. Voeg de rode wijn en de kruiden toe naar eigen smaak. Laat dit alles een uurtje sudderen op een klein vuurtje, zo krijg je de lekkere 'pomodore' smaak. Roer het geheel af en toe om. Breng nu 6 liter water aan de kook, voeg zout en olie toe. Laat de pasta 7' koken en giet hem af.
Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
2
kg
uien
8
kg
verse tomaten
2
kg
wortels
2
kg
selder
8
teentje
look
1
liter
rode wijn
0
- nvt -
basilicum, rozemarijn, oregano, chili, cayennepeper
3
kg
pasta
Materiaal
  • meerdere grote kookpotten
  • pan