Linzenpastei

Linzenpastei

Bereidingstijd: 
35 minuten

Voorbereiding:

Kook de linzen in ongeveer 30' gaar in water met tijm, laurier en bonenkruid. Snijd de prei en de wortel. Verwarm de olijfolie en fruit de look. Voeg prei, wortel en een klein beetje(!) water toe en stoof alles gaar. Laat de gare linzen uitlekken.

Bereiding:

Meng de linzen door de gare groenten. Mix alles fijn en breng op smaak met sojasaus of zout en wat peper. Roer de peterselie erdoor. Serveer koud.
Organisatie
Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) vzw
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
1
kg
linzen
10
- nvt -
wortelen
10
stengel
prei
5
teentje
look
5
eetlepel
olijfolie
0
- nvt -
sojasaus
of zout naar smaak
5
eetlepel
gehakte peterselie
1
theelepel
bonenkruid
1
theelepel
tijm
3
- nvt -
laurierbladen
0
- nvt -
peper
Materiaal
  • kookpot
  • mixer