Kippenwit met graantjes, worteltjes en erwtjes

Kippenwit met graantjes, worteltjes en erwtjes

Bereidingstijd: 
60 minuten

Voorbereiding:

- Snipper de uien fijn.
- Snij de verse wortelen in schijfjes.

Bereiding:

1. Bak de borstfilets langs alle kanten goudbruin in de braadpan en bestrooi met kippenkruiden. Verlaag het vuur en laat gedurende 20 min. verder gaar worden. (Hou eventueel warm in een kookpot met deksel).
2. Kook ondertussen de tarwegraantjes gaar in kokend water met de groentebouillonblokjes (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.
3. Giet 1L (per 20 pers.) water in de braadpan, schraap de braadresten los en voeg de kippenbouillonblokjes toe. Laat 10 min. hevig inkoken.
4. Kook de wortelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg er de tijm  en de laurierblaadjes aan toe. Giet af.
5. Smelt boter in een grote kookpot en bak de ui glazig. Voeg er de wortelen bij en de uitgelekte erwtjes. Lepel er de suiker over en verwarm alles op een zacht vuurtje.

Afwerking
Verdeel de borstfilets over de borden en serveer met graantjes en groentjes. Lepel wat saus over de kip.

Tip
Je kan de borstfilets ook verder gaat laten worden in de over. Bak even kort aan in de braadpan en schik dan in een grote braadslede. Voeg wat kippenbouillon toe, dek af en laat verder gaar worden in een voorverwarmde oven van 180°C.

Bron: Lekker op kamp! - colruyt.be

Organisatie
Mediaraven
Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
20
- nvt -
kippenfilet
halve
3
kg
wortelen
4
- nvt -
uien
2
kg
erwten
extra fijn
1
kg
voorgekookte tarwegraantjes
Ebly
4
eetlepel
suiker
3
eetlepel
boter
3
blokje
groentebouillon
2
blokje
kippenbouillon
3
eetlepel
kippenkruiden
1
eetlepel
tijm
3
- nvt -
laurierblaadjes
0
- nvt -
peper en zout
Materiaal