Aardappelcurry

Aardappelcurry

Bereidingstijd: 
30 minuten

Voorbereiding:

Maak eerst de kerriepasta. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en rooster de zaadjes met het koriander - en komijnzaad en de kruidnagels - 2' in een koekenpan zonder olie. Mix de geroosterde specerijen en de resterende ingrediënten voor de kerriepasta.

Bereiding:

Verhit de kokosmelk in een grote pot en voeg tien eetlepels kerriepasta toe. Roer goed en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur lager, doe de aardappel in de pan en kook ze 6'. Voeg de pinda's, de ui, de suiker, het water en het zout toe. Roer goed zodat de suiker oplost en laat alles al roerende 5' zachtjes koken. Draai het vuur hoger en laat het mengsel koken tot de aardappels gaar zijn.

Menusuggestie: heerlijk met rijst en een salade.

Restverwerking: de overschot van de kerriepasta kun je gebruiken om een groentebeleg van te maken. De pasta is heel lekker wanneer je hem mengt met een rest gestoofde wortels of gekookte bloemkool. Met een overschotje rijst kun je ook een heel lekkere kerrierijstsalade te maken.

Tips voor kids: je kunt het gerecht minder pittig maken door weinig of geen chilipepers te gebruiken.

Aantal personen: 
20
Ingrediënten
AantalMaatIngrediëntOpmerking
3
liter
kokosmelk
2
kg
aardappels
geschild en in gelijke stukjes gesneden
250
gram
geroosterde pinda's
grof gehakt
5
- nvt -
grote uien
gesnipperd
1
kop
water
200
gram
bruine suiker
0
- nvt -
zout
3
- nvt -
kardemompeulen
voor de kerriepasta
1
koffielepel
korianderzaad
1
koffielepel
komijnzaadjes
2
- nvt -
kruidnagels
6
- nvt -
kleine rode chilipepers
2
teentje
knoflook
1
theelepel
kaneelpoeder
1
cm
gemberwortel
geschild en gehakt
3
- nvt -
sjalotjes
gesnipperd
1
stengel
citroengras
gehakt
1
- nvt -
limoen(sap)
Materiaal
  • 1 grote kookpot
  • mixer
  • pan