Augustus 2014

Augustus 2014

Maand
augustus, 2014

En we gaan nog niet naar huis! Bijlange niet, bijlange niet! Want het kampeten is veels te lekker. Houd je vast voor een nieuw menu om bij te likkebaarden. We beginnen de dag met stevige boekweitpannenkoeken voor instant energie. Tsjakka! Daarna gaan we naar Italië voor een pittige pasta. Tegen de avond moeten we in China zijn maar halverwege smullen we nog van een zomers fruitslaatje. Misschien vind je wel een boer in de buurt van je kampplek waar je vers fruit kan halen of zelf plukken. Of zoek bosaardbeitjes en bramen in het wild. In China staat de wok al klaar. Wie kan al met stokjes eten? We eindigen in India waar we we wat appeltjes in de curry gooien. Moe maar voldaan na zo’n wereldreis gaan we slapen. Morgen is er weer een dag! Zeker weten!

Het kampmenu wordt elke maand evenwichtig samengesteld door Velt vzw

TijdstipRecept
Ontbijt

Boekweitpannenkoek

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bereiding:Doe de bloem en het meel in een grote kom Maak een kuiltje in het midden en doe er de eieren in Roer van binnen naar buiten toe Doe er beetje bij beetje de melk bij, klop flink...
Tussendoortje

Kleurrijk fruitslaatje met honing

Organisatie: 
Mediaraven vzw
Voorbereiding:

- Schil de ananassen en snij in de lengte in 6 lange repen. Verwijder de harde kern en snij in gelijke driehoekjes.
- Verwijder de schil van de watermeloen en snij het...

Middagmaal

Ariabatti pasta

Organisatie: 
Chiro Keten Lint
Voorbereiding:

Schil de courgettesen snijdt in blokjes. Was de tomaten en snijdt deze in grove stukken. Hak de ajuin in fijne stukjes

Avondmaal

Chinees à la KSJ Minderhout

Organisatie: 
KSA Minderhout
Voorbereiding:

Eerst alle groentjes wassen, schillen en fijnsnijden en in een grote wok gooien,

Vijfde maaltijd

Appel met ajuin en kerriesaus

Organisatie: 
Scouts en Gidsen Vlaanderen
Bereiding:maak kerriesaus en hou ze warm bak de gesneden ajuin in een pan doe er de in schijfjes gesneden appel bij laat eerst bruinen, doe er de suiker bij, en laat gaar worden op een zacht vuurtje...